Laatste nieuws

Carriwell: gel-beugel voedingsbeha

Knelt jouw beugelbeha ook tijdens en na de zwangerschap? Maak dan kennis met de voordelen van de revolutionaire naadloze gel-beugel voedingsbeha van Carriwell. De beugel is niet van ijzer, maar bestaat uit een zachte gel die zich volledig vormt naar jouw lichaam. Ideaal omdat je lichaam tijdens en na de zwangerschap voortdurend verandert. Een metalen beugel gaat dan schuiven of zit niet helemaal goed. Soms veroorzaakt dat beknellingen en verstoppingen van de melkkanaaltjes. Met alle negatieve gevolgen van dien. Reden voor Carriwell om een nieuwe beha te ontwikkelen met de innovatieve GelWireTM technologie. Het resultaat? Een voedingsbeha met een beugel op basis van gel. De beugel is zacht en flexibel, biedt optimale ondersteuning en past zich perfect aan jouw lichaam aan. Nog een voordeel: zelfs na het wassen wordt de gel niet hard. En net zoals alle beha’s die Carriwell produceert is het ontwerp zo gemaakt dat de cup tot wel twee maten mee kan groeien. Heel prettig als je borstvoeding geeft. De omvang van je borsten varieert immers  soms sterk vlak voordat en vlak nadat de baby gedronken heeft.

Met dit geweldige product won Carriwell zelfs de Baby Innovation Award 2014.

De gel-beugel voedingsbeha is ook te koop bij jouw lactatiekundige in Bunschoten en op Urk. Prijs: €39

Tongriempje

Een te korte tongriem is geen alledaags verschijnsel. Toch komt het regelmatig voor, ook op Urk. Meestal is het goed te zien, maar soms merkt niemand het tijdig op. En dat veroorzaakt problemen tijdens het voeden. Moeders merken dat de baby niet goed hapt en de tepel verkeerd vasthoudt. Ook maakt het kind gekke geluiden aan de borst. Door het slechte toehappen krijgt de moeder vaak pijnlijke tepelkloven. Ook groeit de baby onvoldoende. Algauw reden voor de moeder om te stoppen met borstvoeding.

Het is belangrijk om het tongriempje snel los te laten knippen. Zo is de oorzaak gelukkig verdwenen, maar de problemen die er uit voortvloeiden nog niet. Als lactatiekundige zoek ik samen met jou naar de oplossing voor je problemen.

Handig om te weten: in Ijsselmuiden lasert tandarts Spaargaren lipbandjes en tongriempjes.